
60 min
Stredná
8
Ingrediencie | |
---|---|
1 | piškótový korpus |
600 g | WAW tvaroh jemný hrudkovitý |
1 dcl | mlieko |
500 ml | 33% smotana na šľahanie |
1 balenie | želatínový stužovač krémov |
3 lyžice | práškového cukru |
1 balenie | želatína v plátkoch |
200 g | čerstvé maliny |
malinový džem | |
malinový sirup alebo šťava | |
kúsky mandlí | |
mäta, bazalka alebo medovka na dozdobenie |
Directions:
Piškótový korpus prerežeme na dve časti.
Tvaroh si vysypeme do misky, prilejeme mlieko a ponorným mixérom rozbijeme hrudky, aby nám vznikla tuhá zmes. Do zmesi pridáme práškový cukor a premiešame.
Šľahačku vyšľaháme šľahačom a zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi.
Želatínový stužovač krémov si pripravíme podľa návodu a vmiešame ho do krému.
Malinový džem si v malej rajničke s pridaním 1dcl vody necháme prevrieť a po vychladnutí si ním rovnomerne potrieme korpus. Na vrstvu džemu poukladáme polovicu čerstvých malín. Vrchný korpus natrieme polovicou pripraveného tvarohového krému a opatrne preklopíme na prvý korpus s malinami. Zvyšnú časť krému natrieme na vrchnú časť druhého korpusu a poukladáme druhú polovicu malín.
Podľa návodu si pripravíme želatínu, do ktorej pridáme malinový sirup alebo šťavu z malín a takmer vychladnutú ju vylejeme na maliny. Tortu necháme zachladiť aspoň 2 hodiny.
Dozdobíme si ju kúskami mandlí, prípadne bylinkami podľa chuti.
Products required for preparation:
