Herencsvölgyi tejtermékgyártó

Tejeskomfort határok nélkül

A KOLIBA 1993-ban alakult Herencsvölgyben tejtermékgyártó magánvállalatként, amely a Polana régió teheneinek tejét dolgozza fel. Napjainkban a vállalat félkemény sajtokat, hagyományos vajat és táplálékkiegészítő termékeket állít elő.2004-ben Bevezettük a HACCP minőségbiztósítási rendszert.A KOLIBA vezetése biztosítja az élelmiszerek biztonságát és minőségét, amint azt a bizonyítványok is igazolják mint az ISO 9001:2015 és ISO 22000:2018, IFS és Halal. 2020-ban megszereztük az ISO 14001: 2015 környezetgazdálkodási tanúsítványt is.

A KOLIBA legnépszerűbb tejtermékei a Herencsvölgyi tégla, félkemény Eidami sajt, hagyományos vaj és részben a növényi zsírtartalmú Herencsi kenhető keverék néven ismert termékünk. 2015-től a tejsavót, a sajtgyártás melléktermékeként, főleg további gyártás céljából állítanak elő szárított termékeket például laktózt, szárított fehérje koncentrátumot – WPC, szárított permeátumot és fehérje rudakat.

A szlovák piac mellett a tejtermékek Csehországban, Magyarországon, Romániában, Bulgáriában, Szerbiában, Horvátországban, Bosznia és Hercegovinában, Szlovéniában is ismertek. Szárított tejsavóterméket exportálnak olyan országokba is, mint Vietnam, Kína, Oroszország, Kanada és India. A cég filozófiája az, hogy minőségi tejtermékeket állítson elő minden asztalra, a vállalat jelaszavának megfelelően „A végtelen tejes elégedettségért”.

A CrefoCert Tanúsítvány jó gazdasági helyzetet és fizetési képességet mutat be. A CrefoCert tanúsítási módszertan összhangban van a Creditreform Rating AG hitelminősítő eszközével, amelyet az Európai Központi Bank hitelkockázat-értékeléshez jóváhagyott.

Cégtörténet