30 min
Stredná
4
Ingrediencie | |
---|---|
1 ks | Celozrnný bochník |
70 g | Tradičné maslo Koliba |
150 g | Eidam neúdený Koliba |
500 ml | mlieka |
70 g | Hladká múka |
2 ks | vajcia |
150 g | Chorizo saláma ( alebo iná klobáska ) |
1 ks | pór |
2 g | muškátový orech |
soľ, korenie |
Príprava:
Nakrájame chorizo klobásku na plátky alebo na menšie kocky, pór na tenké rezančeky a na miernom ohni podusíme, kým sa pór nesfarbí.
Medzitým si pripravíme syrovú omáčku:Rozpustíme maslo na panvici, odložíme z ohňa a s metličkou postupne pridávame múku kým sa nevytvorí omáčka. Pridáme soľ, korenie, muškátový oriešok a mlieko. Znovu vrátime na oheň a za stáleho miešania počkáme, kým omáčka nedostane krémovú konzistenciu. Keď je omáčka hotová, vypneme oheň, pridáme nastrúhaný syr a vajíčka, dôkladne premiešame, kým sa nespoja s omáčkou.
Z bochníka odstránime vrch a striedku. Zmiešame chorizo a pór s omáčkou ( necháme si malé množstvo choriza a póru na neskôr). Zmesou naplníme vydlabaný bochník a posypeme zostávajúcim chorizom, pórom a strúhaným syrom.
Bochník ešte dáme na 12 minút do rúry a pri teplote 190 stupňov zapečieme do chrumkava. Odporúčame nechať vychladnúť 10-15 minút pred podávaním.
Produkty potrebné pre prípravu receptu:
Eidam porciovaný syr 45 %
Polotvrdý, zrejúci, plnotučný syr vyrobený z pasterizovaného mlieka, v tvare…
Tradičné maslo 250g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…
Tradičné maslo 100g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…