
Príprava
20 min
Náročnosť
Ľahká
Počet porcií
4
Potrebujeme | |
---|---|
1 liter | vody |
1 čajovú lyžičku | soli |
200g | polenty |
kúsok | strúhaného Eidamu Koliba |
4 | vajíčka |
kúsok | Tradičného masla Koliba |
Príprava:
Ak chceme aby bola polenta tvrdšia môžeme zvýšiť množstvo na 250g. Polentu si pripravíme podľa návodu na obale. Následne si pripravíme vajíčka.
Odporúčame vajíčka robiť na kúsku oleja alebo masla a prikryť ich pokrývkou aby sa bielok urobil poriadne ale žĺtok sa pekne roztekal, pričom vajíčka nemusíme obracať.
Na každú porciu naberieme trochu polenty, posypeme postrúhaným syrom a kockami masla. Na záver položíme na polentu vajíčko s krásne roztekajúcim sa žĺtkom.
Rýchla a chutná večera 😊
Produkty potrebné pre prípravu receptu:

Tradičné maslo 250g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…

Eidam porciovaný syr 45 %
Polotvrdý, zrejúci, plnotučný syr vyrobený z pasterizovaného mlieka, v tvare…