
80 min.
Stredná
10+
Ingrediencie | |
---|---|
350 g | hladkej múky |
25 g | čerstvého droždia |
1/2 čl | kryštálového cukru |
1 čl | soli |
200 ml | teplého mlieka |
3 pl | olivového oleja |
PLNKA: | |
3 | vajcia |
250 ml | kyslej smotany Koliba |
150 g | Salámový syr Koliba |
1 | červená cibuľa |
200 g | šunky |
1 čl | sušeného tymiánu |
soľ, korenie |
Príprava:
Zmiešame si droždie s cukrom a pár lyžicami teplého mlieka. Miešame kým sa cukor nerozpustí, necháme postáť 5 minút. Múku preosejeme do veľkej misky, v strede urobíme otvor, kde nalejeme droždie. Po krajoch múku posypeme soľou, tak aby neprišla do styku s droždím. Začneme miesiť. Pridáme zvyšok teplého mlieka a neskôr aj olivový olej. Cesto je pripravené, keď sa už nelepí na ruku. Prikryjeme potravinovou fóliou a necháme na teplom mieste odpočívať.
Medzitým si pripravíme plnku. Šunku nakrájame na kocky a syr nastrúhame na hrubo. Cibuľu očistíme a nakrájame na jemno. V miske si zmiešame vajcia s kyslou smotanou. K zmesi pridáme šunku, syr, cibuľu a premiešame. Pridáme soľ, korenie a tymian.
Kysnuté cesto vyložíme na jemne pomúčený stôl alebo pracovnú dosku, roztiahneme do obdĺžnikového tvaru cca 25×35. Cesto preložíme na plech vyložený papierom na pečenie, na cesto vylejeme šunkovo-syrovú zmes. Môžeme ale nemusíme posypať semiačkami, ktoré doma nájdeme.
Vložíme do vopred vyhriatej rúry ( 180 stupňov ) na 40 minút alebo kým koláč nezhnedne.
Po vychladnutí môžeme porcovať.
Dobrú chuť!
Produkty potrebné pre prípravu receptu:

Eidam salámový syr 45 %
Polotvrdý, zrejúci, plnotučný syr vyrobený z pasterizovaného mlieka, v tvare…

Eidam salámový syr 45%
Polotvrdý, zrejúci, plnotučný syr vyrobený z pasterizovaného mlieka, v tvare…

Eidam porciovaný syr 45 %
Polotvrdý, zrejúci, plnotučný syr vyrobený z pasterizovaného mlieka, v tvare…