
50 minút
Stredná
10+
Ingrediencie | |
---|---|
225 g | Tradičné maslo Koliba |
275 g | hladkej múky |
100 g | cukru |
1 | vajce |
soľ | |
vanilkový extrakt alebo vanilková aróma | |
Voliteľné na dekoráciu: | |
150 g | čokolády |
2 PL | mletých mandlí alebo kokosu |
Príprava:
Maslo izbovej teploty riadne vymiešame do hladka. Vajíčko rozmiešame najprv vidličkou a pridáme ho k maslovému krému, kým sa úplne nespojí s maslovou hmotou. Pridáme vanikový extract alebo arómu. V inej nádobe si preosejeme múku so štipkou soli. Do maslového krému pridávame postupne múku zmiešanú so soľou. Cesto bude husté a tuhé. Ak bude príliš husté, môžeme pridať trochu mlieka. Pomocou plniaceho sáčka s hviezdicovým nadstavcom vytláčame rôzne tvary. Pečieme 10-11 minút pri teplote 180 stupňov. Ak chceme pečivo ozdobiť, namáčame ich do polovice v roztopenej čokoláde. Čokoládovú polevu môžeme ešte za tepla posypať mletými madľami alebo strúhaným kokosom. Necháme úplne vychladnúť. Skladujeme v uzavretej nádobe.
Produkty potrebné pre prípravu receptu:

Tradičné maslo 250g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…

Tradičné maslo 100g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…