
45 min
Ľahká
10+
Ingrediencie | |
---|---|
200 g | Tradičného masla Koliba |
350 g | hnedého cukru |
2 | vajcia |
450 g | hladkej múky |
1 čl | vanilkového extraktu |
1/4 čl | soli |
2 čl | mletej škorice |
1 čl | práškového zázvoru |
1/2 čl | muškátového orecha |
1/2 čl | mletého klinčeka |
Príprava:
Maslo izbovej teploty zmiešame s cukrom, až kým sa nerozpustí. Pridáme vanilkový extrakt a vajcia, dobre premiešame. Suché ingrediencie zmiešame samostatne ( múku, soľ, škoricu, sušený zázvor, muškátový orech a mleté klinčeky ). Postupne pridávame k maslovej zmesi. Miešame minimálne 2 minúty, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien misky. Cesto by malo byť mäkké a nelepivé, ak je to potrebné, môžeme pridať trocha múky.
Predhrejeme si rúru na 170 stupňov. Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 – 0,7 cm. Vykrajujeme perníkových panáčikov alebo rôzne iné tvary podľa uváženia. Perníky preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme 8-10 minút pri teplote 170 stupňov. Po upečení budú veľmi mäkké, takže ich musíme nechať vychladnúť, aby sa dali dobre prekladať z plechu.
Po úplnom vychladnutí ich môžeme zdobiť pastou z práškového cukru a mlieka (125 g práškového cukru a 2-3 polievkové lyžice mlieka – vidličkou vymiešame do hladkého krému ).
Dobrú chuť! 😊
Produkty potrebné pre prípravu receptu:

Tradičné maslo 100g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…

Tradičné maslo 250g 82%
Je vyrábané tradičnou receptúrou zo smotany ošetrenej pasterizáciou najmenej 95°C,…